over ficalis

Begin 2008 ben ik – René van Raalte – onder de naam Ficalis een administratie- belastingadvieskantoor begonnen.

Over René van Raalte

Na mijn studie Fiscaal Recht aan de Universiteit van Amsterdam ben ik in 1990 als belastingadviseur begonnen. De jaren daarna heb ik nog een aanvullende opleiding bij de Federatie van Belastingadviseurs gevolgd.

Vanaf  1990 heb ik als belastingadviseur bij kantoren gewerkt die sterkt vertegenwoordigd waren in het ‘kleinbedrijf’ van het MKB. De laatste jaren voor de start van Ficalis was ik als maatschapslid werkzaam bij een accountants- belastingadvieskantoor met circa 80 werknemers.

Vanuit de wens om geheel zelfstandig te werken ben ik begin 2008 een administratie- belastingadvieskantoor onder de naam Ficalis begonnen.

Over Ficalis

Met Ficalis richt ik mij met name op het ‘kleinbedrijf’ van het MKB. De branches waarin mijn klanten werkzaam zijn varieert. Daarbij gaat het onder ander om ondernemers werkzaam in bouwsector, de gezondheidszorg, de reclame- en assurantiebranche en de IT-sector. Alle klanten hebben gemeen dat ze zelfstandig werken met soms een beperkt aantal werknemers.

Daarnaast ben ik vanuit Ficalis werkzaam voor andere administratiekantoren die ik ondersteun bij het samenstellen van jaarrekeningen en belastingadvies.